Top 5 motive din care străinii iubesc Brașov

Oameni

de Cătălin Bădulescu vizualizat de729 ori

Mulți dintre străinii care vizitează orașul Brașov se decid să se stabilească aici. Este și cazul lui Ruggero Sbarra din Italia, care s-a stabilit în orașul Brașov din 1997. Să aflăm așadar direct de la el, ce are orașul Brașov atât de frumos încât să stârnească astfel de sentimente în sufletul unui străin?!

Natura este încă nealterată. Îmi place autenticitatea. Orașul Brașov a păstrat sensul tradiției, lucru care s-a pierdut în alte țări europene.  Aici localnicii păstrează cu drag și mândrie natura reușind să pună în valoare și să transmită acest patrimoniu natural și celor care vin din străinătate.

Un potențial economic de dezvoltare uriaș. Când am ajuns în 1997, am prins stadiul acela în care peste tot în jurul meu se putea observa în mod clar voința de a accelera cursa spre așa numita occidentalizare. Această ambiție a fost în mod sigur premiată în decursul celor 15 ani. Orașul Brașov a beneficiat de un  boom economic, a atras numeroși investitori străini. Evident că orașul a resimțit și efectele crizei începând din 2008. După parerea mea, implozia a fost o adevărată școală de supraviețuire pentru o populație care se obișnuise până atunci cu un ritm de creștere rapidă, fără obstacole. La distanță de 8 ani de la începutul crizei, pot susține cu siguranță că orașul Brașov în general, dar Transilvania în mod deosebit, a dovedit o capacitate incredibilă de a se sincroniza cu schimbările revenind în mod miraculos. Scenariul actual este acela de o regiune care a repornit cu succes procesul de dezvoltare dar de această dată cu o diferență fundamentală: know-how, specializare și sustenabilitate.

Mâncare bună pe gustul străinilor. Fără îndoială că a savura o  cafea bună la una dintre terasele din Piața Sfatului în timpul verii nu are preț! Iar iarna este sezonul ideal pentru a savura delicioase preparate tradiționale precum bulzul ciobănesc, mai ales în restaurantele tipice din Poiana Brașov, o adevărată ispită pentru oricine! 

Integrare rapidă. Brașovenii m-au îndrăgit de la bun început, iar eu nu am avut nici o dificultate să mă integrez. Nu ascund faptul că mă mândresc de fiecare dată când realizez că aici sunt înconjurat de oameni minunați cu care am o relație de prietenie neîntreruptă de aproape 20 de ani și că sunt foarte multe chipuri care îmi transmit efectiv sensul de familie.

Aici e acasă. Priveliștea asupra acestui oraș superb cu un farmec aparte de care mă pot bucura în fiecare sezon, în fiecare zi și de cate ori vreau de pe mansarda mea, îmi oferă garanția că aici în Brașov este acasă!