De Ioana Mihaiescu

Turism / de Ioana Mihaiescu - acum 3 ani

Muzeul din Turnul Funarilor

Dacă decideți să faceți o plimbare pe sub Tâmpa, nu ezitați să vizitați micul muzeu al artei populare din Turnul Funarilor. Familia de meșteri populari Ioan și Valeria Neuvirt, vă așteaptă să pășiți într-o lume inedită unde își dau întâlnire frumosul, talentul și pasiunea pentru artă.

Istorie / de Ioana Mihaiescu - acum 3 ani

Sorcova: Tradiții de Anul Nou

Folclorul românesc este alcătuit din numeroase obiceiuri și tradiții regionale sau locale. Unele dintre aceste ritualuri, ale căror origini provin chiar din vremea dacilor, sunt colindele specifice trecerii în Noul An. Odată cu intrarea în Noul An, de Sfântul Vasile, este bine să se ureze pentru bunăstare, iar în acest sens „Sorcova” este cel mai cunoscut colind.

Oameni / de Ioana Mihaiescu - acum 3 ani

Adrian Letcă: "The Lord of the Dogs"

Adrian Letcă, născut 1978 în Sighișoara, este agent de poliție în cadrul IPJ Brașov, secția criminalistică și proprietarul unei canise de ciobănești germani aduși direct din Germania. Toată activitatea în cadrul poliției a fost legată de câini, indiferent dacă a activat în serviciul de ordine publică, poliție judiciară sau criminalistică. Adrian este instructor de dresaj certificat de Ministerul de Interne, Clubul National de Dresaj Canin și Asociația Chinologică Română. A câștigat numeroase premii ca instructor de dresaj. Se mândrește cu peste 140 de participări la concursuri de dresaj cu peste 120 de câini diferiți. În 2009 devine vice campion național la dresaj, iar în 2011, 2012, 2013 câștigă titlul de campion național.