De Cătălin Bădulescu

Turism / de Cătălin Bădulescu - acum 3 ani

Povestea unui drum turistic

Legătura dintre oraş şi Poiană se făcea iniţial pe Drumul Oabănului, construit începând cu anul 1879 în prelungirea cartierului Şchei, de la Pietrele lui Solomon pieptiş pe versant. Acest drum pitoresc şi spectaculos a fost adaptat în anii 1930 pentru circulaţia cu autovehicule, mai întâi cu autoşenile, apoi cu camioane militare cu tracţiune multiplă adaptate transportului de pasageri, dar lăţimea redusă, pantele excesive şi curbele strânse nu permiteau un trafic normal.

Economie / de Cătălin Bădulescu - acum 3 ani

Ciucaș: Istorie și poveste

Chiar dacă pare greu de crezut, povestea de dragoste dintre Brașov și bere nu a început la Oktoberfest. “Relația” are o vârstă respectabilă. Încă din 1898, când concernul Czell și Fiii a achiziționat fabrica de spirt din Dârste, pe care a transformat-o în fabrică de bere.

Istorie / de Cătălin Bădulescu - acum 3 ani

Cine este celebrul vampir Dracula?

Este voievodul valah Vlad Ţepeş, este contele vampir din romanul lui Bram Stoker, sau sunt unul şi acelaşi… vampir?  Personajul istoric, cel literar (de ficţiune) şi cel mitologic se întrepătrund cu ţesuturi aproape siameze, până la un punct!

Turism / de Cătălin Bădulescu - acum 3 ani

Cetatea Misterioasă din Făgăraș

Huffington Post a poziționat Cetatea Făgăraș pe locul al II-lea într-un Top al celor mai frumoase castele din lume. Construită în 1310, fortificația aceasta, în egală măsură romantică și înfricoșătoare, a fost reședința principilor Transilvaniei, garnizoană militară și închisoare comunistă.

Oameni / de Cătălin Bădulescu - acum 3 ani

Top 5 motive din care străinii iubesc Brașov

Mulți dintre străinii care vizitează orașul Brașov se decid să se stabilească aici. Este și cazul lui Ruggero Sbarra din Italia, care s-a stabilit în orașul Brașov din 1997. Să aflăm așadar direct de la el, ce are orașul Brașov atât de frumos încât să stârnească astfel de sentimente în sufletul unui străin?!